Wat wij doen:

Onze werkzaamheden zijn in het algemeen het reparen en monteren van hoog- en midden
spanningsnetten. Verder hebben wij als een van de weinigen de specialisatie van het maken van Autocad tekeningen voor:
- revisiewerkzaamheden
- gestuurde boringen
- electro
- instrumentatie

Het leggen van kabels is één aspect, maar het aansluiten ervan is een vak apart. Historisch gegroeid als specialisme, doordat nutsbedrijven het van oudsher in eigen handen hielden. De aansluiting van kabels in bestaande centrales en trafostations werd als dusdanig vitaal gezien dat dit liever niet werd uitbesteed. De laatste jaren is hierin echter verandering gekomen en gaan de nutsbedrijven steeds meer turnkey uitbesteden.

Voor dit soort werk is geen opleiding op een gewoon beroepscollege; mensen moeten het in de praktijk leren, maar kunnen daarnaast wel algemene kennis op een MBO-opleiding opdoen. O.a. MMI en MLN bij de V.E.V. Voor goed geschoold personeel kun je het best rondkijken naar vaklui met twee rechterhanden die gevoel hebben voor techniek. Het is goed mogelijk dergelijke krachten in de praktijk te scholen.

Elektra

Algemeen : De mof neemt op de plaats van de verbinding de mechanische en elektrische functie  van de kabel over. Een mof is een bescherming van de plek waar twee kabels aan elkaar zijn gelast.
Er bestaan verschillende vormen van moffen zoals:
- loden moffen
- moffen met behulp van giethars
- met behulp van krimptechniek

Hml specialist is gespecialiseerd in het monteren en onderhouden van :
- verbindingsmoffen
- aftakmoffen
- overgangsmoffen
- etc.

HML Specialist is gespecialiseerd in het verwijderen en de montage van hoog- en middenspanningsnetten. Ook eindsluitingen, het maken van stekers en meggeren.

Openbare verlichting

Naast de ondergrondse openbare verlichtingswerkzaamheden zijn wij ook gespecialiseerd in de bovengrondse werkzaamheden hieromtrent. In dit verband kunnen genoemd worden het plaatsen van lichtmasten en het uitvoeren van groepsremplace. 

Werkzaamheden

Foto Gallerij


English version Nederlandse versie